Retseptisoovitus: tomati-hapukurgi-hakkliha makaronivorm rohke juustuga

Tervist, kaasmaalased!

nagu selle aasta esimeses blogipostituses lubasin, hakkan siia aeg-ajalt lisama enda kokakunsti vilju ning jagan retsepte, mis viivad keele alla! seekord valmistasin üht head makaronivormi, mille retsepti võib tegelikult igaüks enda jaoks vastavaks kohendada just seetõttu, et maitsed on erinevad, kuid valmistusviis kiire ja lõpptulemus maitsev!

niisiis, alustagem oma esimese retsepti jagamisega!

Vaja läheb:

  1. 400 g makarone
  2. 150-200 g juustu(kogus sõltub tegelikult asjaolust, kui juustumaias ollakse)
  3. 5 hapukurki
  4. 1-2 tomatit
  5. 400 g hakkliha
  6. 200 ml rõõska koort
  7. 1 tl võid(soovituslik, kuid mitte kohustuslik!)
  8. 1 tl merevaiku(soovituslik, kuid mitte kohustuslik!)

Valmistamine:

  1. Pane makaronid keema ja hakkliha kuumale pannile.
  2. Samal ajal tükeldage nii hapukurgid, tomatid kui ka riivige valmis juust.
  3. Kui hakkliha on piisavalt praetud ja oma maitse järgi maitsestatud, lisage sinna juurde pool riivitud juustust(~70g), hapukurgid, tomatid ja rõõsk koor. Laske pisut haududa(kuskil 5 minutit).
  4. Kui hakklihasegu on valmis, soovitan soojalt ka seda maitsta, et vajaduse korral mõningaid maitseaineid juurde lisada.
  5. Kui makaronid on ära keedetud, siis kurnake need ära, kuid ärge jahutage neid külma veega maha, vaid nõrutage suurem vesi välja.
  6. SOOVITUSLIK OSA: Samal ajal kui makaronidest vesi välja nõrgub, pange sinna potti, kus makarone keetsite, üks lusikatäis võid ja teine merevaiku(merevaigu lisamine toimub juhul, kui seda kodus on. Eraldi pole mõtet osta). Sulatage need ära ning lisage juurde makaronid ja segage korralikult läbi.
  7. Nüüd lisage potti juurde ka hakklihasegu.
  8. Kogu segu pange ahjuvormi nii, et esmalt pool potist ja siis kiht juustu ning siis teine pool potist ja siis jälle juustu peale.
  9. Ahjus soovitan hoida ~10 minutit, et juust jõuaks ära sulada!

    Vorm võtab kuju alles jahtudes, kuid vormiks nimetaksin seda siiski🙂 Ühe makaronivormi maksumus küündib kusagile viie euro kanti, kuid kõik oleneb koostisosade hinnaklassist.

Head isu!

NB! hetkel polnud võimalik lisada pilti. teen seda siis kui selleks võimalus avaneb!liisu

 

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: